OMNI SV Ens
U bent hier: Reglementen

Reglementen

Ongewenst gedrag

‘Bij onze vereniging gebeurt dat niet’. Binnen veel verenigingen wordt dit vaak geroepen. En gelukkig maar dat het bijna nooit gebeurt. Toch is het belangrijk om als vereniging duidelijk beleid te hebben voor het geval dat…
Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan is het als vereniging nu eenmaal goed om voorbereid te zijn.

Eén ding is duidelijk. Een slachtoffer moet bij een onafhankelijk persoon terecht kunnen om te praten over wat er gebeurd is. Dan is de drempel vaak een stuk lager dan als je dat met een bestuurslid of trainer van je vereniging moet doen. Binnen SV Ens zijn de volgende vertrouwenspersonen actief:

  • Lia Broeders, Hortensia 20 telefoonnummer 06-12775745
  • Diana Omta, Redeweg 12 telefoonnummer 06-12338904

Zit je ergens mee of wil je op dit terrein iets kwijt; bel één van de twee vertrouwenspersonen. Zij kunnen je verhaal aanhoren, adviseren en je raad geven over mogelijke vervolgstappen. Seksuele intimidatie hoort niet. Mocht je daar, ondanks het feit, dat we er alles aan doen om het niet te laten gebeuren, toch tegenaan lopen; schroom niet en neem contact met haar op. Natuurlijk kun je ook, als je dat prettiger vindt, je verhaal bij een trainer/leider of bestuurslid doen. Vind je dat moeilijk, dan kun je bij Lia of Diana terecht.

SV Ens heeft een klachtenreglement Ongewenst gedrag vastgesteld waarin de procedure exact wordt omschreven hoe een klacht officieel in behandeling kan worden genomen.